понеділок, 22 листопада 2021 р.

" Майдан. Простір гідності, свободи і єднання". Патріотична година.

День Гідності і свободи

21 листопада ми відзначаємо День Гідності і Свободи

 Цей день – символ боротьби і перемоги, символ єднання заради найвищих ідеалів цивілізованого світу.

В честь подій Помаранчевої революції та Євромайдану встановлене сьогоднішнє свято. Воно прославляє волелюбність і мужність нашого народу, прагнення до демократії, вшановує національні інтереси держави і права людини.

Сьогодні ми вшановуємо Героїв Небесної Сотні та всіх українських воїнів, які беруть участь у війні на сході держави, усіх тих, хто власним життям, своєю жертовністю демонструють щире прагнення українців жити у вільній, демократичній і суверенній державі. Усі вони залишаються в пам’яті народу назавжди, стають гордістю й прикладом для майбутніх поколінь.

Сьогодні гостем нашої книгозбірні був наш краянин, доброволець і волонтер -

Сергій Коновал, позивний "НОРД".

 Сергій Коновал - командир 6-ї резервної сотні Добровольчого українського корпусу «Правий сектор». Він досвідчений та мужній воїн, справедливий командир та захисник своєї країни.

 У свої 29 років Сергій Коновал пройшов бої у Станиці Луганській, Пісках, Мар’їнці.  Нагороджений медаллю «Доброволець АТО» та відзнакою «Боєць, ветеран  ДУК «Правий сектор»


На зустріч з нашим гостем ми запросили учнів 10 класу загально-освітньої школи №7, разом із класним керівником Тетяною Володимирівною.



Юнаки та дівчата, яким зараз по 16 років, так само, як і тим молодим людям, які 8 років тому вийшли на Майдан, відстоювати свою Гідність і Свободу, слухали розповідь Норда, намагаючись не пропустити жодного слова. 










Україна - територія гідності і свободи. Вона довела це подіями, які розгорталися на Майдані в 2004 і 2013 роках. Це було важке випробування для нашої країни, але українці довели свою любов до країни, честь і мужність. Україна потрібно пишатися і просто неможливо не любити! Єдність і свобода роблять нас гідними дітьми нашої країни.

 Давайте зберігати і оберігати цей скарб! А наша сильна і демократична Україна буде берегти і захищати нас. З Днем гідності та свободи!


 

Немає коментарів:

Дописати коментар