середа, 15 вересня 2021 р.

Агата Крісті - леді детектив


15 вересня свій день народження святкує Дама Агата Мері Кларисса Крісті — всесвітньовідома письменниця родом з Англії, яка заслужено вважається «королевою детективів».


Агата Крісті, легендарна англійська письменниця, секрет популярності якої не можуть розгадати, так само, як і розплутати інтригу на сторінках її детективів. Вона вигадувала шедевральні сюжетні лінії і героїв, які стали класикою світового детективу – увага! – коли мила посуд чи плела шкарпетки.



Майстриня детективного жанру, авторка творів про Еркюля Пуаро та міс Марпл.Належить до найвідоміших у світі авторів детективної прози і є одним із найбільш публікованих письменників за всю історію людства (після Біблії та Шекспіра). Книги Агати Крісті видані тиражем понад 2 мільярди екземплярів і перекладені більш ніж на 100 мов світу. Їй також належить рекорд за максимальним числом театральних постановок. П’єса Агати Крісті «Мишоловка» вперше була поставлена у 1952 році й дотепер безупинно демонструється на підмостках Лондона.



Кращим своїм твором Агата Крісті вважала роман “Десять негренят”.



“Ця жінка заробила на вбивствах більше, ніж будь-яка інша, включаючи Лукрецію Борджиа,” – Вінстон Черчилль про Агату Крісті.





Немає коментарів:

Дописати коментар