четвер, 21 квітня 2022 р.

Всесвітній день книги та авторського права

Всесвітній день книги та авторського права 

Сьогодні, 23 квітня, світ відзначає Всесвітній день книги та авторського права – свято авторів, видавців, критиків, бібліотекарів, читачів і всіх-всіх, хто часом залишається «за лаштунками» книговидання. 

 Всесвітній день книги та авторського права відзначають щорічно, починаючи з 1996 року. Зважаючи на те, що «в історичному розумінні книга є найбільш потужним фактором поширення знання і найбільш надійним засобом його збереження», День книги покликаний наголосити на фундаментальній важливості книжки та її незамінності в інформаційному суспільстві.

Одна з головних його цілей – промоція читання і книговидання, привернення уваги до культури писемного слова, а також до питань авторського права і захисту інтелектуальної власності.



У Всесвітній день книг і авторського права ми вітаємо всіх наших авторів. Бажаємо їм глибокого натхнення і легкого пера! Ваша роль у розвитку сучасної культури безцінна. Нехай ваш талант і надалі продовжує служити збереженню і примноженню духовного багатства нашої Держави і світу в цілому! Зі святом Вас!


Відсвяткуйте цей день відвідавши книгозбірню, придбавши книжку і підтримавши українського видавця, або замінивши, наприклад, перегляд телевізора на читання!



Немає коментарів:

Дописати коментар