пʼятниця, 1 жовтня 2021 р.

Бібліотечні посиденьки «Мудрі і багаті літами»

      Уклін тобі, осіннє покоління

Другий місяць осені розпочинається з особливого свята, яке відзначається в усьому світі – Міжнародного Дня людей похилого віку, а в Україні це свято співпало з Днем ветерана. Два схожі між собою свята, які уособлюють в собі мудрість прожитих років, незламність духу, силу та витримку, адже нинішнє покоління людей поважного віку пережило лихоліття війни, післявоєнну відбудову, підняття економіки вже незалежної України. Тому наш святий обов’язок бути уважними, милосердними та турботливими до найповажнішої частини нашого суспільства. Ми повинні опікуватися та перейматися їхніми проблемами, звертати увагу на їхні потреби та по можливості допомагати.



В свою чергу колектив біблотеки № 7 для дорослих не міг обійти сьогодняшне свято стороною. 
Серед наших постійних читачів досить багато людей похилого віку, яких ми запросили до нас у книгозбірню, 
Зустріч пролетіла мов на одному подиху. Щирі посмішки, теплі слова, мудрість в очах і море життевої енергії ніяким чином не видає їхні роки.



У цей день у світі говорять про проведені активні дії щодо захисту інтересів людей похилого віку, створення для них сприятливих умов життя, про невирішене у цій сфері. Це і привід до роздумів щодо взаємозв’язку поколінь.





Тяжкі випробування випали на долю ветеранів і людей похилого віку. Вони пройшли крізь жахи тоталітаризму, голодоморів, війни та репресій, але зуміли вистояти і пронести через життя найкращі духовні якості покоління – честь, гідність, вихованість, толерантність.






Найбільше багатство літніх людей — їх досвід, мудрість, вміння. Безмежна вдячність вам, дорогі представники старшого покоління, за безцінні знання та слушні поради, за готовність підтримати і допомогти, за гідний приклад для наслідування.



Ми сподіваються, що змогли зробити життя літніх людей, хоча б на один день, трішки яскравішим.


Немає коментарів:

Дописати коментар