понеділок, 29 липня 2024 р.

Година цікавих повідомлень: "Сторінками Червоної книги"

25 липня

(З циклу еколого-виховних заходів "З тривогою та надією: екологія")



25 липня наші юні читачі разом із бібліотекарем вирушили у пізнавальну мандрівку сторінками Червоної книги України. 

 Діти дізнались багато цікавих фактів з історії започаткування  книги , її мету і чому саме вона так називається. Які рідкісні і зникаючі види рослинного і тваринного світу занесені до Червоної книги, про їх важливе значення - це і цінні харчові, технічні, лікарські властивості. І чому кожна людина і дитина повинні нести відповідальність за збереження флори і фауни.

Свої враження від мандрівки читачі відобразили у малюнках.

вівторок, 16 липня 2024 р.

«Майстер-клас: виготовлення листівки «З Днем Української Державності»

 15 липня 

 до Дня Української Державності

Наші юні читачі дізнались про історію створення свята, що не випадково воно  припадає на день, коли українці вшановують памʼять Київського князя Володимира Великого та День Хрещення Київської Русі. 

 Адже, українське державотворення має понад тисячолітню традицію  і сягає своїми витоками Руської середньовічної держави.


А ще виготовляли об'ємну листівку в техніці - торцювання.

понеділок, 15 липня 2024 р.

Історичний екскурс: «І є держава Україна, і є її нескорений народ»

 «Україна починається з тебе!»/ до Дня Державності   


15 липня  українці  відзначають державне свято – День Української Державності.  Свято встановлено Указом Президента України від 24 серпня 2021 року, який був підписаний під час урочистостей до Дня Незалежності. 31 травня 2022 року Верховна рада ухвалила відповідний закон, який встановлює День державності України  святковим днем.  Це свято припадає на день, коли українські християнські церкви вшановують памʼять Київського князя Володимира Великого та День Хрещення Київської Русі. 

Не випадково було обрано  дату святкування. Адже, українське державотворення має понад тисячолітню традицію  і сягає своїми витоками Руської середньовічної держави, центром якої був Київ.

пʼятниця, 12 липня 2024 р.


 

Дякуємо нашій читачці  п. Наталі за подаровані книги для бібліотеки. (акція «Подаруй бібліотеці книгу»)

Арт-хвилинка: «Дивосвіт природи»

 11 липня


Природа! Ще з малечку ми звикаємо до навколишнього світу. Любимо бувати біля річки, ставка, у полі і в лісі. Милуватися квітами, деревами, слухати спів пташок, дзижчання комах. Радіємо спілкуванню з природою.Дуже часто почуття любові до рідної землі приходить до нас через природу і її красу.


Дивосвіт природи очима наших читачів.

Екологічний пінг-понг: «Давай повернемо Землі всі веселкові кольори»

 11 липня



Сьогодні всі люди планети все частіше називають Землю нашою спільною домівкою. Життя у цьому планетарному домі вивчає наука екологія. А ще вона досліджує зміни, які відбуваються на планеті та оцінює їх наслідки, визначає шляхи розв‘язання проблем, що виникли внаслідок цих змін.

Цій темі був присвячений наш захід - екологічний пінг-понг: «Давай повернемо Землі всі веселкові кольори», який пройшов у вигляді гри.


пʼятниця, 5 липня 2024 р.

 


             Щиро вдячні нашій читачці - Ользі Редькві  за подаровані книги.

             (акція «Подаруй бібліотеці книгу»)





четвер, 4 липня 2024 р.

Голосні читання: «Фантастичний містер Лис» Роальда Дала. Майстер-клас: «Містер Лис»

Роальд Дал (1916 — 1990) — всесвітньо відомий письменник норвезького походження, сценарист,  автор романів, повістей, новел, оповідань, написаних як для дорослих, так і для дітей.  Лауреат численних літературних премій, військовий герой. Його називають одним з найбільших дитячих письменників ХХ століття.

 Найвідомішими творами автора є: «Чарлі і шоколадна фабрика», «Джеймс і гігантський персик», «Матильда», «Фантастичний містер Лис»,  «Відьми», «Докори», «ВДВ (Великий Дружній Велетень)».  

 

(Роальд Дал, 1951)

 Найвідомішими творами автора є: «Чарлі і шоколадна фабрика», «Джеймс і гігантський персик», «Матильда», «Фантастичний містер Лис»,  «Відьми», «Докори», «ВДВ (Великий Дружній Велетень)».  


«Фантастичний містер Лис» —  повість про хитромудрого Лиса, який щовечора крадькома забігає по черзі до трьох противнючих фермерів за харчами для своєї родини. І ось фермери розробили план, як — БАХ! БАХ! БАБАХ! — застрелити містера Лиса. Та коли вони вже думали, що містер Лис ніяк не зможе врятуватися, у нього визрів свій фантастичний план...

Що ж такого фантастичного придумав містер Лис? Про це дізнавались юні читачі  нашої бібліотеки. А ще малювали свої ілюстрації до цієї чудової книги…  


Майстер-клас: «Містер Лис» (малюнки до книги Р. Дала)

понеділок, 1 липня 2024 р.

Бібліо-арт година: «Читаємо. Фантазуємо. Ліпимо».

 

Разом з читачами читали уривки з книг українських письменників - Б. Лепкого, В. Нестайко. 


Ліпили з повітряного пластиліну казкових героїв і складали пазли.