четвер, 9 травня 2024 р.

Інформ-хвилина: "День Європи"

9 травня -  День Європи. 

Це свято присвячене співпраці держав континенту та євроінтеграції. Його святкують кожного року у травні. Політики країн Європейського Союзу звертаються до народу з урочистою промовою. Вулиці міст прикрашають прапорами Європейського Союзу, проходять змагання, конкурси та ярмарки.  Люди надягають футболки та тематичні значки, виходять з прапорами на вулиці, Так вони демонструють підтримку політики ЄС. Робітники підприємств і студенти влаштовують уявні дебати - на них обговорюють, як поліпшити якість життя в місті або країні. 

Цього року українці вдруге разом з Євросоюзом святкують День Європи. Це свято запроваджене указом Президента України Володимира Зеленського від 8 травня 2023 року.  Раніше ми відзначали цей день третьої суботи травня, окремо від європейських країн.  

В документі сказано:

«Усвідомлюючи європейську ідентичність Українського народу, з метою зміцнення єдності народів Європи, забезпечення миру, безпеки й стабільності на європейському континенті, засвідчуючи відданість ідеалам та цінностям демократії, підтримуючи ініціативи молодіжних та інших громадських об’єднань, постановляю установити в Україні День Європи, який відзначати щороку 9 травня спільно з державами Європейського Союзу».

 

Немає коментарів:

Дописати коментар